Gdy przychodzi zima dostęp do naturalnych przetworów, zezwala zagwarantować szansę delektowania się smakiem owoców, jarzyn, które w świeżej i ekologicznej formie nie są dostępne w sprzedaży w punktach sprzedaży. Standardowe przetwory są w stanie być wykorzystane jako zakąski, jak również szczegóły codziennego posiłku. Artykuły przygotowane są zarówno w wersji słodkiej jak także słonej, co zezwala na wykorzystanie ich w różnych potrawach polskiej kuchni. Zamiast decydować się na samodzielne przygotowywanie przetworów, wolno postawić na oparte na standardowych recepturach domowe przetwory, jakie oferuje Piwniczka Babuni – na www.piwniczkababuni.pl można spowodować ten nadzwyczajny asortyment.
Jakie są atuty naturalnych przetworów?
Przygotowane przez nas przetwory nie zawierają:
– chemicznych dodatków
– substancji barwiących
– zagęszczaczy
– wzmacniaczy smaku
Przygotowane z wykorzystaniem znanych od lat, starodawnych receptur tradycyjne przetwory są w stanie zagwarantować dostęp do rozkosznych oraz zdrowych produktów. Stosujemy wyłącznie wyselekcjonowane składniki, które pochodzą od pierwszorzędnych wytwórców. Jarzyny uprawiane są w najczystszych regionach kraju, co przekłada się bezpośrednio na jakość używanych składników. W ten sposób nasze przetwory mogą być z uznaniem zastosowane w zbilansowanych, zdrowych dietach. Przede wszystkim w okresie jesiennym i zimowym, gdy w sklepach brakuje świeżych, polskich owoców oraz warzyw wykorzystanie przetworów zezwala dostarczyć istotne dla organizmu składniki w postaci cennych witamin. W zdrowej diecie wykorzystanie produktów, które nie obejmują konserwantów, ma nadzwyczaj wielkie znaczenie, ponieważ ogranicza dostarczanie do organizmu składników chemicznych, jakie znajdują się w sztucznych artykułach.
Jak wykorzystać przetwory naturalne?
Marynaty, zaprawy znajdują przeróżne zastosowanie w kuchni, co wynika z kolosalnego obrębu przetworów, z których można dokonać wyboru.
Zdecydować można się na:
– pyszne syropy z rozmaitych owoców
– konfitury i dżemy
– owoce w syropach
– ogórki konserwowe oraz kiszone w różnych wersjach
sałatki
– tradycyjne zupy
– marynowane owoce oraz warzywa
Przygotowane w należącej do nas firmie zupy to gotowe i apetyczne posiłki. Żur wiejski, barszczyk galicyjski, staropolski lub orientalne mogą być wykorzystane jako jednej z posiłków w ramach przygotowanego obiadu. Sałatki z rozmaitych jarzyn jak cukinia, seler, mizerii, grzyby, czerwona kapusta, to zachwycający dodatek do każdego obiadu. Warzywne sałatki mogą być wykorzystane jako smaczne, oddzielna dania. Natomiast imponującym dodatkiem do wielu potraw są naturalne przetwory w postaci marynowanych warzyw i owoców. Ćwikła, papryka, buraczki, pieczarki marynowane to apetyczne przekąski, dodatki do wykorzystania, choćby podczas świąt. Do przede wszystkim cenionych przez kontrahentów artykułów zaliczyć można nasze ogórki w wersji konserwowej i kiszonej. Ogórki przygotowujemy w przeróżnych wersjach, co obejmuje pomiędzy innymi ogórki kiszone małosolne, w miodzie, konserwowe domowe, z chili czy pomidorami. To kapitalny pomysł na wzbogacenie kanapek rozkosznych dodatkiem. Jednakowo jest z dżemami i konfiturami, jakie w ogromnej ofercie należącej do nas firmy występują w rozmaitych wersjach. Przygotowujemy przetwory z przeróżnych owoców, począwszy od malin, a kończąc na pomarańczach.